ეკლერი, შუ – ბავშვობის ყველაზე ტკბილი მოგონებაა. მაგრამ ყველაზე გამოცდილ დიასახლისებსაც კი ყოველთვის არ გამოსდით იდეალური მოხარშული ცომი ეკლერისა და შუსთვის.
ამიტომაც მოგიმზადეთ მოხარშული ცომის 7 ნაცადი ხრიკი, რომლის მიხედვითაც დესერტი უნაკლო გამოგივათ!
როგორ მოვამზადოთ მოხარშული ცომი
1. დაიჭირეთ ადუღების მომენტი. ფაქიზ მოხარშულ ცომს არ უყვარს მიფუჩეჩება! აუცილებლად ყურადღება მიაქციეთ ინგრედიენტების პროპორციებს და არ მისცე საშუალება წყალს ქვაბში, რომ ადუღდეს, თორემ ცომმა შესაძლოა ჰაეროვნება დაკარგოს და სქელი გამოვიდეს.
2. “ფქვილის დესანტის” საიდუმლო. შეუჩერებლად და სწრაფი მოძრაობით დაუმატეთ ფქვილი ცომს. ამისათვის კი შეგიძლიათ გამოიყენოთ ჩვეულებრივი ქაღლდი, რომელსაც შუაზე გაკეცავთ და მასში ჩაყრით ფქვილს. ქაღალდის მეშვეობით ფქვილი წვრილი ნაკადით და სწრაფად ჩაეშვება ცომში, მეორე ხელით კი სწრაფი მოძროაბით ურიეთ.!
3. ბულგაკოვის სიადუმლო, ანუ “საბედისწერო კვერცხების” წესი. არსი მარტივია: ცხელი ცომის ტემპერატურა უნდა იყოს იდეალური იმისათვის, რომ კვერცხი მასში გაიხსნას და არა მოიხარშოს.
4. სველი ლითონის ფირფიტა. აუცილებლად დაასველეთ ფირფიტა მას მერე, რაც ცხიმს წაუსვამთ. მხოლოდ საჭირო სინოტივის მეშვეობით შეძლებს ცომი ამოვიდეს და ამასთან არ მიეკროს ტაფას.
5. ჩაის კოვზის საიდუმლო. ცომის ფირფიტაზე ჩაის კოვზით დადეთ! ერთი ჩაის კოვზი შუს გამოსაცხობად იქნება საკმარისი, ხოლო ორი – ეკლერისთვის.
6. წინასწარ გაახურეთ ღუმელი. აუცილებლად გაახურეთ ღუმელი წინასწარ 180 გრადუსზე და მხოლოდ ამ ტემპერატურაზე გამოცხვეთ ეკლერი და შუ.
7. არ გამოაღოთ ღუმელის კარი, სანამ ნამცხვარი ბოლომდე არ გამოცხვება! როგორც კი გამოაღებ ღუმელის კარს დროზე ადრე, ცომი ჩავარდება
ამ საიდუმლოებების გათვალისწინებით თქვენ აუცილებლად იდეალური შუ და ეკლერი გამოგივათ.