ფეიხოა მდიდარია ვიტამინებით, მინერალებითა და ანტიოქსიდანტებით, რაც მას ჯანმრთელობისთვის სასარგებლო საკვებად აქცევს. თუ ორი კვირის განმავლობაში ყოველდღე შეჭამთ ერთ ფეიხოას, ორგანიზმში რამდენიმე დადებითი ცვლილება შეიძლება მოხდეს:
იმუნური სისტემის გაძლიერება
- ფეიხოა C ვიტამინის კარგი წყაროა, რაც აძლიერებს იმუნურ სისტემას და ეხმარება ორგანიზმს ინფექციებისა და ვირუსების წინააღმდეგ ბრძოლაში. რეგულარული მიღება ამცირებს ცივ დაავადებებისა და გრიპის რისკს.
საჭმლის მომნელებელი სისტემის გაუმჯობესება
- ფეიხოა შეიცავს უჯრედისს, რომელიც ხელს უწყობს საჭმლის მომნელებელ სისტემას, ხელს უწყობს ნაწლავების რეგულარულ მუშაობას და თავიდან აცილებს ყაბზობას. ამ პროცესს ასევე ეხმარება მასში შემავალი ფოლიუმის მჟავა.
ანტიოქსიდანტური ეფექტი
- ფეიხოა მდიდარია ანტიოქსიდანტებით, როგორიცაა C ვიტამინი, რომელიც ებრძვის თავისუფალი რადიკალების მოქმედებას და იცავს ორგანიზმს უჯრედების დაზიანებისგან. ანტიოქსიდანტები დაგეხმარებათ დაბერების პროცესის შენელებაში და ქრონიკული დაავადებების რისკის შემცირებაში.
გულის ჯანმრთელობის გაუმჯობესება
- ფეიხოა შეიცავს კალიუმს, რაც მნიშვნელოვანია გულის ჯანმრთელობისთვის, რადგან ის ხელს უწყობს სისხლძარღვების გაფართოებას, არეგულირებს არტერიულ წნევას და ამცირებს გულ-სისხლძარღვთა დაავადებების რისკს.
ნერვული სისტემის მოწესრიგება
- ფეიხოაში შედის B ჯგუფის ვიტამინები, რომლებიც ეხმარებიან ნერვული სისტემის ნორმალურ ფუნქციონირებას, ხელს უწყობენ განწყობის გაუმჯობესებას და სტრესის მართვას.
კანის ჯანმრთელობა
- C ვიტამინი და სხვა ანტიოქსიდანტები ასევე სასარგებლოა კანისთვის. ფეიხოას რეგულარული მოხმარება ხელს უწყობს კანის ელასტიურობის შენარჩუნებას, ხელს უშლის ნაოჭების განვითარებას და აახლებს კანს.
ანთების შემცირება
- ფეიხოაში შემავალი ფიტოქიმიური ნივთიერებები ანთების საწინააღმდეგო თვისებებით გამოირჩევა, რაც ორგანიზმს ეხმარება ქრონიკული ანთების შემცირებაში.
რეკომენდაცია
ფეიხოა სასარგებლოა, თუმცა ყველაფერი ზომიერად სჯობს: რეკომენდებულია დღეში 1-2 ცალი საკმარისია ეფექტისთვის.