Headlines

მწნილის ასორტი, ანუ ბოსტნეულის მარინადი ჩემებურად, რომელიც ნამდვილად დაამშვენებს სადღესასწაულო სუფრას“ – მკითხველის რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • მარილი და წიწაკა გემოვნებით
  • პატარა კონა ქინძი, ნიორი, ალუბლის ფოთოლი, დაფნა
  • ნიახური, ცერეცო, ოხრახუში
  • წითელი ბულგარული წიწაკა – 5.00 ცალი
  • სტაფილო – 1.00 კგ
  • მწვანე პომიდორი – 3.00 კგ
  • წითელი პომიდორი – 0.50 კგ
  • კიტრი – 3.00 კგ
  • სამწნილე, მოყვითალო წიწაკა – 2.00 კგ
  • ყვავილოვანი კომბოსტო – 1.00 ცალი

მომზადების წესიგარეცხეთ და დაყარეთ საწურზე ბოსტნეული, შემდეგ დაჭერით ფიგურული საჭრელით სტაფილო, მწვანე პომიდორი, ბულგარულები.ჩაალაგეთ ქილებში ყველა ბოსტნეული ფენებად, დაამატეთ 3 ლიტრაზე –3 ს კ მარილი, 1 სკ შაქარი,1 სკ ძმარი, ან 1 ჩკ ლიმონმჟავა, მწარე წიწაკა, ნიორი, მწვანილები.ეს ყველაფერი ჩააწყვეთ ქილებში, დაასხით წყალი და გაასტერილეთ ადუღებიდან 10-15 წუთის განმავლობაში და მოხუფეთ.თუ ასპირინინს უშვრებით, შეგიძლიათ ადუღებული წყალი დაასხათ ,მოხუფოთ და შეფუთოთ.გემრიელად მიირთვით!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *