ინგრედიენტები
- კიტრი
- ცერეცო
- ნიახური – 1 ღერი
- ნიორი – 2 კბილი
- დაფნა – 2 ფოთოლი
- წითელი წიწაკა – 1.5 ცალი
- პირშუშხას ფოთოლი
- შაქარი – 1 ჩკ
- ლიმონმჟავა – 1 ჩკ
- მარილი – 1 სკ
მომზადების წესი
პატარა ზომის კიტრებს ვაჩერებთ 3 საათი ცივ წყალში, პირშუშხა ვაგდებ ყინულის კუბიკებს. ქილებში ვალაგებთ პირშუშხა, შემდეგ კიტრს, ცერეცოს, ნიახურს, დაფნას, წიწაკას და ადუღებულ წყალს ვასხამთ. გავაჩერებთ 20-30 წუთი. შემდეგ გადმოვღვრით ამ წყალს და ავადუღებთ ხელმეორედ. ქილებში დავამატებთ შაქარს, მარილს, ლიმონმჟავას, ადუღებულ წყალს და მოვხუფავთ მაშინვე. მასალა არის 1-ლიტრიან ქილაზე გათვლილი.