რეცეპტი: თამო მეფიშვილი.
მკითხველის რეცეპტების სანახავად შემოგვიერთდით ჯგუფში
ინგრედიენტები
- მწვანე პომიდორი – 1 კგ
- წითელი ბულგარული წიწაკა – 3 ც
- მწვანე ბულგარული წიწაკა – 3 ც
- ნიორი – 4 კბილი
- ნიგოზი – 300 გ
- ხახვი – 3 ც
- ძმარი – 1 სკ
- მარილი
- ქინძი
- წიწაკა
- უცხო სუნელი
- ხმელი ქინძი
- ზეთი შესაწვავად
მომზადების წესი
მწვანე პომიდორი დავჭერი და დავაყარე მარილი, დავტოვე დაახლოებით 5 საათი. ცალკე დავჭერი ასევე ბულგარული წიწაკა და ხახვი, მოვშუშოთ ზეთში. გატარებულ ნიგოზს დავუმატე ნიორი დანაყული, მარილი, უცხო სუნელი, ხმელი ქინძი, ძმარი, წიწაკა, ბოსტნეული და დაჭრილი ქინძი, მარილი გემოვნებით. უგემრიელესია!