Headlines

ძველებური ნამცხვარი „ირისი“ – მარტივი, სწრაფი და ძალიან გემრიელია

ინგრედიენტები

  • მცენარეული ზეთი – 1.00 სკ
  • შავი შოკოლადი – 50.00 გრ

ინგრედიენტები კრემისთვის

  • კაკაო – 1.00 სკ
  • ვანილი – 1.00 ჩკ
  • მოხარშული შესქელებული რძე – 1.00 ქილა
  • კარაქი – 200.00 გრ

ინგრედიენტები ცომისთვის

  • ფქვილი – 250.00 გრ
  • სოდა – 1.00 ჩკ
  • კაკაო – 4.00 სკ
  • თაფლი – 4.00 სკ
  • შაქარი – 180.00 გრ
  • კვერცხი – 6.00 ცალი

მომზადების წესი

ოთახის ტემპერატურის კვერცხი და შაქარი მიქსერით ათქვიფეთ. დაუმატეთ თაფლი, კაკაო, ფქვილი და სოდა. სასურველი ზომის გამოსაცხობ ფორმაზე ქაღალდი დააფინეთ და ცომი გადაიტანეთ (ეს მასა 2 ანფირფიტას ეყოფა, ლანგრის ზომას გააჩნია). გამოაცხვეთ 200 გრადუსზე 20-25 წუთით (მზაობა ხის კოვზით შეამოწმეთ).

ფირფიტებიორ ნაწილად გაჭერით, გვერდები ჩამოაჭერით და დააქუცმაცეთ (მათ მოსართავად გამოვიყენებთ).

ოთახის ტემპერატურის კარაქი გათქვიფეთ, დაუმატეთ მოხარშული შესქელებული რძე, შემდეგ – ვანილი და კაკაო. მიღებული კრემი ფირფიტებზე გადაანაწილეთ. მორთეთ დაქუცმაცემული ბისკვიტითა და გამდნარი შოკოლადით.

გემრიელად მიირთვით!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *