Headlines

ციყვი (ძველი გემო) – ჩვენი ბავშვობის საყვარელი ნამცხვარი

ინგრედიენტები

  • კვერცხი – 5 ც
  • შაქარი – 250 გ
  • არაჟანი – 300 გ
  • გამაფხვიერებელი – 2 ჩკ
  • ზეთი – 4 სკ
  • ფქვილი – 450 გ

კრემი

  • შესქელებული რძე – 2 ქილა
  • კარაქი – 250 გ
  • ვანილი – 1 ც

მომზადების წესი

ავთქვიფოთ კვერცხის ცილა + მწიკვი მარილი, შემდეგ ვუმატებთ შაქარს, კვერცხის გულს და დანარჩენ ინგრედიენტებს (არაჟნის ნაცვლად შეგიძლიათ გამოიყენოთ მაწონი), მასა გაყავით შუაზე, მასის ერთ ნაწილს დავუმატე 2 სკ კაკაო, მეორე ნაწილს კი 2 სკ ფქვილი, საცხობი ფორმა 35 სმ. ვაცხობთ 170-180-ზე 35-40 წთ, აკონტროლეთ.

კრემი: ოთახის ტემპერატურის კარაქი ავთქვიფოთ გათეთრებამდე, დავუმატოთ ვანილი და შესქელებული რძე. ბისკვიტზე ფორმის ამოსაჭრელად გამოვიყენებთ ტორტის რგოლს ან ჭიქას, წავუსვათ კრემი, ასევე მორჩენილი ბისკვიტი დავაქუცმაცოთ და მოვაყაროთ გარედან, უგემრიელესია!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *