ინგრედიენტები
- წყალი ან რძე – 4.00 სკ
- შაქარი – 4.00 სკ
- კაკაო – 4.00 სკ
ინგრედიენტები მოხარშული ბეზესთვის
- მწიკვი ლიმონმჟავა
- შაქარი – 300.00 გრ
- მწიკვი მარილი
- კვერცხის ცილა – 6.00 ცალი
ინგრედიენტები
- გამაფხვიერებელი – 15.00 გრ
- ფქვილი – 12.00 სკ
- კაკაო – 3.00 სკ
- რძე – 250.00 მლ
- ზეთი – 100.00 მლ
- ვანილი
- მწიკვი მარილი
- შაქარი – 100.00 გრ
- კვერცხი – 6.00 ცალი
მომზადების წესი
კვერცხის გული,შაქარი, მწიკვი მარილი, ვანილი ათქვიფეთ გათეთრებამდე, დაახლოებით7 წუთით. დაასხით ნელ–ნელა ზეთი, რძე, მშრალი ინგრედიენტები აურიეთერთმანეთში და დააცერით ამ მასას, ათქვიფეთ 3-4 წუთით. ჩაასხით ფორმაში და გამოაცხვეთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში, ზედა – ქვედა წვის რეჟიმზე, 180 გრადუსზე. მზაობა შეამოწმეთ ხის ჩხირით.
ბეზეს მომზადება :ცილა ჩაასხით ცეცხლგამძლე თასში, დაამტეთ მარილი, შაქარი და დადგით ორთქლზე (თასი არ უნდა ეხებოდეს წყალს) თქვიფეთ 7-10 წუთით, სანამ შაქარი არ გალღვება და მიიღებთ მყარ ბეზეს. დაამატეთლიმონმჟავა, შემდეგ გადმოდგითდა თქვიფეთისევ, დაახლოებით 7-10 წუთითბეზეს შეციებამდე, უნდა გამოვიდესმყარი მასა.
მოხარშული ბეზე გაანაწილეთ გაციებულ ბისკვიტზე, ნაწილი კოვზით და ნაწილი მოსართავი ფორმით. აღარ ჭირდება ღუმელში შედება, მოასხით მინანქარი – მოათავსეთ ჭურჭელში ჩამოთვლილი ინრედიენტები, დადგით გაზზე და მოურიეთ, შაქარი რომ გალღვება და წამოდუღდება გადმოდგითდა დაამატეთ 30 გრ კარაქი. გემრიელად მიირთვით.