- ინგრედიენტები
კრემი
- კაკაო – 2.00 სკ
შავი შოკოლადი – 150.00 გ
ფორთოხლის წვენი – 50.00 მლ
შაქარი – 70.00 გ
ბანანი – 2.00 ც
ბისკვიტი
- მწიკვი მარილი
გამაფხვიერებელი – 1.00 შეკვრა
კაკაო – 6.00 სკ
ზეთი – 1.00 ჭიქა
წყალი – 2.00 ჭიქა
შაქარი 1,5 ჭიქა
ფქვილი – 3.00 ჭიქა
მომზადების წესი
მშრალი ინგრედიენტები (ფქვილი, შაქარი, კაკაო, მარილი, გამაფხვიერებელი) შეურიეთ ერთმანეთს. დაუმატეთ ზეთი, ოთახის ტემპერატურის წყალი და ათქფვიფეთ.
ნამცხვრის ცომი გადაიტანეთ ფორმაში (ძირზე ქაღალდი დააფინეთ) და გამოაცხვეთ 180 გრადუსზე 30-40 წუთის განმავლობაში.
დააბლენდერეთ ბანანი, დაუმატეთ შაქარი, ფორთოხლის წვენი და კაკაო. მოურიეთ ერთგაროვანი მასის მიღებამდე. შემდეგ ცეცხლზე შემოდგით და მიიყვანეთ დუღილამდე. ბოლოს დაჭრილი შოკოლადი (სამარხვო) დაუმატეთ ცხელ კრემს და კარგად ამოურიეთ, რომ შოკოლადი გადნეს.
კრემი გააგრილეთ და გათქვიფეთ, რომ ერთგვაროვანი კონსისტენცია მიიღოთ. მიღებული კრემი გადაანაწილეთ ბისკვიტის თავზე.
გემრიელად მიირთვით!