Headlines

ეს რეცეპტი ერთ-ერთი რესტორნის შეფმა მასწავლა… სასწაულად გემრიელი გამოდის” – შემწვარი ცხვრის ნეკნები

ინგრეინგრედი

  • ცხვრის ნეკნები – 1.5 კგ
  • ხმელი ნიორი – 2 ჩკ
  • შავი პილპილი – 1 სკ
  • მარილი
  • ხმელი ტიმიანი (ბეგქონდარა) – 1 სკ

მომზადების წესი

ცხვრის ნეკნებს ძვლებზე 5-6 სმ-ზე ჩავაცალოთ ხორცი. ხერხემლის მხარეს ძვლების გაყოლებაზე მსუბუქად დავსეროთ, მერე ადვილად რომ დაიჭრას. ყველა მხრიდნ წავუსვათ მარილი, პილპილი, ნიორი დ მოვაყაროთ ბეგქონდარა. ხორცის ნაჭერი თუნუქის ფურცელზე მოვათავსოთ და 200 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 30-35 წუთის განმავლობაში შევწვათ, შემდეგ დავუწიოთ ტემპერატურას 150 გრადუსამდე და კიდევ 10 წუთი გავაჩეროთ ღუმელში. ხორცი გამოვიღოთ, დავასვენოთ რამდენიმე წუთი და მერე დავჭრათ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *