ინგრედიენტები
- კვერცხის გული
- არაჟანი
- გამზადებული ღომი
- ქინძი – გემოვნებით
- ფორთოხლის წვენი – 100.00 მლ
- მარილი – გემოვნებით
- ბროწეულის მარცვლები – გემოვნებით
- ბროწეულის წვენი – 400.00 მლ
- წიწაკა გემოვნებით
- ყვითელი ყვავილი
- ქინძი
- უცხო სუნელი
- უცხო სუნელი – 0.50 ჩკ
- ნიორი – 3.00 კბილი
- ხახვი – 3.00 ცალი
- ქათმის ხორცი
მომზადების წესი
პირველ რიგში, თუჯის ტაფაზე შებრაწეთ ქათამი. იმავე ცხიმში მოშუშეთ ალყა-ალყად დაჭრილიხახვი. მოშუშეთიქამდე, სანამ არ გამუქდება, შემდეგ დაამატეთ დაჭყლეტილი ნიორი,უცხო სუნელი, ქინძი, ყვითელი ყვავილი, წიწაკა გემოვნებით, მოურიეთ კარგად და დაამატეთ ბროწეულის გამოწურული წვენი, ასევე ჩააყარეთ ცოტა გარჩეული ბროწეულიც, მარილი გემოვნებით. როდესაც კარგად ათუხთუხდება, ჩაალაგეთ დაჭრილი ქათამი და მოასხით ფორთოხლის წვენი, მეტი პიკანტურობისთვის. თეფშზე მოაყარეთ გემოვნებით ქინძი.
რაც შეეხება ღომის ჩხირებს, გამოყენებულიაწინა დღეს მომზადებული ღომი, დაჭრილი სასურველ ნაჭრებად, ამოვლებულიარაჟანში და კვერცხის გულშიშებრაწული.