რეცეპტი: შორენა წიფურია
ინგრედიენტები
- წითელი მწარე წიწაკა – 2 კგ
ნიორი – 600 გ
ხმელი ქინძი – 1 ჭ
უცხო სუნელი – 2 ჭ
ყვითელი ყვავილი – 2 ჭ
ნედლი ქინძი – 1 კონა
ზეთი – 1 ჭიქა
მარილი
მომზადების წესი
წიწაკა, ნიორი და 1 დიდი კონა ნედლი ქინძი გავატაროთ ელექტრომანქანაში 2-ჯერ, დავუმატოთ სუნელები, 1 პატარა ყავის ჭიქა ზეთი და მარილი. გადავიტანოთ სტერილურ ქილებში.
ეს რეცეპტი წლების წინ მომაწოდა ძვირფასმა ქალბატონმა, მე გავუზიარე ჩემს მეგობრებს და ისინიც უზიარებენ სხვებს. ვიყენებთ კერძებში და სუფრაზე მისატანად.