Headlines

მკვახე პომიდვრის სალათა ელგა ტაბატაძის რეცეპტით

ზამთარი, მკვახე პომიდვრის სალათის გარეშე არ შეიძლება“ – ელგა ტაბატაძე, ჩვენი ფეისბუქჯგუფის წევრი. 

ინგრედიენტები

  • წითელი წიწაკა – 3.00 ცალი
  • ძმარი – 200.00 გრ
  • ზაფრანა – 1.00 სკ
  • ზეთი – 500.00 გრ
  • უცხო სუნელი – 3.00 კოვზი
  • მარილი – გემოვნებით
  • შავი წიწაკის მარცვლები
  • ნიორი – 200.00 გრ
  • ოხრახუში – 1.00 კონა
  • ნიახური – 1.00 კონა
  • ხახვი – 1.50 კგ
  • ბულგარული წიწაკა – 2.00 კგ
  • სტაფილო – 2.00 კგ
  • მკვახე პომიდორი – 5.00 კგ

მომზადების წესი

პომიდორიალყა- ალყა დაჭერით, მოაყარეთ მარილი, კარგად აურიეთ და დადგით სანამ სახვა ინგედიენტებს მოამზადებთ.

დანარჩენი ინგედიენტი დაჭერით წვრილად და გრძლად, დაამატეთ ყველა ინგერდიენტი, პომიდორი ხელით გაწურეთ.კარგად აურიეთ, გააჩერეთ სამი საათით,რომ წვენი გამოიღოს, გადაიტანეთ ქილებში, დაასხით თავისივე წვენი, ბოლომდე არ გაავსოთ ქილები (დუღილის დროს გადმოვა). გაუკეთეთ სტერილიზაცია, 20–25 წუთით და შეფუთეთ მთელი ღამით.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *