ინგრედიენტები
- მარილი და ძმარი
- ქინძი და კამა – 1 კონა
- ნიორი – 3 კბილი
- ფქვილი – 3 სკ
- კვერცხი – 4 ცალი
- ხახვი – 2 თავი
- ნახარში – 2 ლ
- ქათამი – 1 კგ
მომზადების წესი
1. გასუფთავებული ქათამი მოათავსეთ ქვაბში, დაასხით წყალი და მოხარშეთ.2. ქათამი რომ მოიხარშება, ამოიღეთ ქვაბიდან და ნახარშში ჩაყარეთ წვრილად დაჭრილი ხახვი. ადუღეთ 5-10 წუთი.3. ფქვილი, კვერცხის გული და კვერცხის ცილა მოათავსეთ ცალ-ცალკე ჭურჭელში და გათქვიფეთ ცოტა ცივ წყალში. ჩაასხით ნახარშში ჯერ ფქვილიანი მასა, შემდეგ კი კვერცხის გული, თან ჩქარ-ჩქარა ურიეთ. ჩააყარეთ წვრილად დაჭრილი ნიორი, ქიმძი, კამა, ჩაასხით კვერცხის ცილა და ამოურიეთ. 4. ბოლოს უყავით მარილი და ძმარი.გემრიელად მიირთვით!