ინგრედიენტები
- გამაფხვიერებელი – 1.00 ჩკ
- არაჟანი – 1.00 სკ
- კვერცხის გული – 1.00 ცალი
- მწიკვი მარილი
- შაქარი – 120.00 გრ
- კარაქი (ოთახის ტემპერატურის) – 200.00 გრ
- ფქვილი – 350.00 გრ
მომზადების წესი
ყველა ინგრედიენტი მოათავსეთ ჯამზე, მიქსერით გააერთიანეთ, გადმოიტანეთ დაფაზე და ხელით კიდევ ერთხელ კარგად შეკარით ცომი. მთელი ღამე გააჩერეთ მაცივარში (ყველაზე ცოტა, 1 საათით მაინც უნდა იყოს მაცივარში).
ცომი გააბრტყელეთ, ამოჭერით რგოლები, ფორმაზე ოდნავ დიდი, გადაიტანეთ უცხიმო ფორმებში, კარგად ამოავსეთ ყველა კუნჭული, ჩაჩხვლიტეთ ძირები და გამოაცხვეთ 15–20 წუთით.