ინგრედიენტები
- პომიდორი – 6 კგ
- წითელი ბულგარული წიწაკა – 16 ც
- ნიორი – 10 თავი
- ზეთი – 2 ჭიქა
- შაქარი – 1 ჭიქა
- მარილი – 6 სკ
- მწარე წიწაკა, წითელი – 8 ც
მომზადების წესი
ჩავასხათ ქვაბში ზეთი და მივიყვანოთ ადუღებამდე. დავუმატოთ კანგაცლილი დაბლენდერებული პომიდორი. ვადუღოთ 1 სთ ნელ ცეცხლზე. შემდეგ დავუმატოთ დაბლენდერებული ბულგარული, ნიორი, წიწაკა, შაქარი, მარილი და ვადუღოთ 15 წთ. ჩავასხათ ცხლად გასტერილებულ ქილებში.