Headlines

ნამდვილი თათარა უნდა მომზადდეს მხოლოდ ასე…“ – როგორ შევარჩიოთ 2 მთავარი ინგრედიენტი

ნამდვილი თათარა უნდა მომზადდეს მხოლოდ ყურძნის წვენით, კარგად ნადუღი ბადაგით და რუხი ფქვილისგან“ – გვეუბნება ფიქრია შალაშვილი და თავის რეცეპტს გვიზიარებს.

ინგრედიენტები

  • რუხი ფქვილი
  • ბადაგი

მომზადების წესი

სუფთა ბადაგი კარგად ნადუღი (მაგალითად თუ გაქვთ 10 ლიტრი ახალგამოწურული ყურძნის წვენი უნდა ადუღოთ განახევრებამდე ანუ საშუალოდ 5 ლიტრზე უნდა დავიდეს თქვენი წვენი. ეს არის ნამდვილი ბადაგი, რომელიც შეგიძლიათ მოხუფოთ და შეინახოთ კიდეც. წლები არ ფუჭდება) და რუხი ფქვილი 1 ლიტრზე 2 ჭიქა. თლილი 200 გრამიანია ძველებური. ფქვილი უმაღლესი ხარისხი თუ სხვა შემთხვევაში კარგია, თათარაში არ არის კარგი. გემოც სხვანაირიაქვს და თან მალე ხმება ჩურჩხელაც. რუხი ფქვილი გემოსაც სხვას აძლევს და რბილია.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *