ნამდვილი თათარა უნდა მომზადდეს მხოლოდ ყურძნის წვენით, კარგად ნადუღი ბადაგით და რუხი ფქვილისგან“ – გვეუბნება ფიქრია შალაშვილი და თავის რეცეპტს გვიზიარებს.
ინგრედიენტები
- რუხი ფქვილი
- ბადაგი
მომზადების წესი
სუფთა ბადაგი კარგად ნადუღი (მაგალითად თუ გაქვთ 10 ლიტრი ახალგამოწურული ყურძნის წვენი უნდა ადუღოთ განახევრებამდე ანუ საშუალოდ 5 ლიტრზე უნდა დავიდეს თქვენი წვენი. ეს არის ნამდვილი ბადაგი, რომელიც შეგიძლიათ მოხუფოთ და შეინახოთ კიდეც. წლები არ ფუჭდება) და რუხი ფქვილი 1 ლიტრზე 2 ჭიქა. თლილი 200 გრამიანია ძველებური. ფქვილი უმაღლესი ხარისხი თუ სხვა შემთხვევაში კარგია, თათარაში არ არის კარგი. გემოც სხვანაირიაქვს და თან მალე ხმება ჩურჩხელაც. რუხი ფქვილი გემოსაც სხვას აძლევს და რბილია.