ინგრედიენტები
- ძმარი – 2.00 სკ
- ქონდარი – 1.00 სკ
- კახური ზეთი – 300.00 გრ
- მარილი და პილპილი გემოვნებით
- ქინძი – 1.00 კონა
- ოხრახუში – 1.00 კონა
- ნიახური – 1.00 კონა
- ტომატი – 2.00 სკ
- ხახვი – 6.00 ცალი
- ლობიო – 1.00 კგ
მომზადების წესი
ლობიოს დავამატე დაფნის ფოთოლი, წიწაკა, ნიორი და მოვხარშე კარგად. (წვენი კარგად უნდა გაუსქელდეს მაშინაა ლობიო მოხარშული) დავამატე ოქროსფრად დაბრაწული, ალყა-ალყა ხახვი, ტომატთან ერთად,სქლად დაჭრილი მწვანილები, ბოლოს დავამატე ძმარი მარილი ქონდარი სიმწარე და გამოვრთე.
ასევე შევანელე ჯონჯოლი, კიტრი, კომბოსტოს მარინადსმოვაყარე წვრილად დაჭრილი ქინძი და კახური ზეთი.