Headlines

,ჩემი ბაბუის რეცეპტით მომზადებული კახური ლობიო“ – ელგა ტაბატაძე

ინგრედიენტები

  • ძმარი – 2.00 სკ
  • ქონდარი – 1.00 სკ
  • კახური ზეთი – 300.00 გრ
  • მარილი და პილპილი გემოვნებით
  • ქინძი – 1.00 კონა
  • ოხრახუში – 1.00 კონა
  • ნიახური – 1.00 კონა
  • ტომატი – 2.00 სკ
  • ხახვი – 6.00 ცალი
  • ლობიო – 1.00 კგ

მომზადების წესი

ლობიოს დავამატე დაფნის ფოთოლი, წიწაკა, ნიორი და მოვხარშე კარგად. (წვენი კარგად უნდა გაუსქელდეს მაშინაა ლობიო მოხარშული) დავამატე ოქროსფრად დაბრაწული, ალყა-ალყა ხახვი, ტომატთან ერთად,სქლად დაჭრილი მწვანილები, ბოლოს დავამატე ძმარი მარილი ქონდარი სიმწარე და გამოვრთე.

ასევე შევანელე ჯონჯოლი, კიტრი, კომბოსტოს მარინადსმოვაყარე წვრილად დაჭრილი ქინძი და კახური ზეთი.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *