ინგრედიენტები
- რეჰანი – 500 გ
- წყალი – 3 ლ
- ლიმონი – 1 ც
- ლიმონმჟავა – 0.5 ჩკ
- შაქარი – 600 გ
- არაყი – 2 ლ
მომზადების წესი
მუქი რეჰანი გავრეცხე, დავჭერი, დავამატე 3 ლ წყალი და 5 წთ მოვადუღე. გავწურე დავუმატე ლიმონი და ლიმონმჟავაც. ამ წვენიდან ნახევარი ლიტრი მოვათავსე ქვაბში, დავუმატე 600 გ შაქარი. მოვადუღე სიროფი. შემდეგ გავაგრილე, დავუმატე არაყი და დარჩენილი რეჰანის წვენი.
(არაყს თუ არ გაუკეთებთ და ყინულის კუბიკებს ჩაამატებთ ჭიქაში, არაჩვეულებრივ წვენს მიიღებთ).