ინგრედიენტები
- ფქვილი – 200.00 გ
- ყველი – 130.00 გ
- სოდა – 1/2 ჩკ
- შაქარი – 1.00 ჩკ
- მარილი – 1/3 ჩკ
- ზეთი – 2.00 სკ
- კეფირი – 200.00 მლ (ან მაწონი)
მომზადების წესი
ჯამში მოათავსეთ კეფირი, მარილი, სოდა და შაქარი. შეურიეთ გახეხილი ყველიც და ამოურიეთ. შემდეგფქვილი დაუმატეთ და მოზილეთ ცომი. გაყავით ორ ნაწილად, გრძივად გააბრტყელეთ (ძეხვის ფორმად), გაახვიეთ ცელოფანში და დააყოვნეთ 1 საათით.
შემდეგ ცომი მედალიონებად დაჭერით და გამოაცხვეთ 180 გრადუსზე 15 წუთით.
შეგიძლიათ ეს ყველიანი პურები ჩაისთან ერთად მიირთვათ ან შუაზე გაჭრათ და სასურველი შიგთავსი მოათავსოთ მათში.
გემრიელად მიირთვით!