ჩიტის რძე
ბისკვიტის ინგრედიენტები:
2 პაკეტი ჟელატინი (8 გრ)
1 ჭიქა რძე
1 ჭიქა შაქარი
450 გრ არაჟანი
450 გ გაციებული ათქვეფილი ნაღების კრემი
მცენარეული ზეთი ფორმაში წასასმელად.
მინანქრის ინგრედიენტები:
5 ს/კ. კაკაოს ფხვნილი
5 ს/კ. შაქარი
1 პაკეტი ჟელატინი (8 გ)
5 ს/კ. რძე
1 ს/კ.ცივი წყალი
მომზადება:
აურიეთ ორი პაკეტი ჟელატინი და 1 ჭიქა რძე, დადგით ცეცხლზე და ორთქლის გაჩენისას, გადმოდგით, არ მიიყვანოთ ადუღებამდე. გადადგით და დაელოდეთ სანამ ჟელატინი გასქელდება.
შეურიეთ 1 ჭიქა შაქარი, არაჟანი და ნაღები. ათქვიფეთ მიქსერით. დაამატეთ ჟელატინიანი რძე ფრთხილად და გააგრძელეთ თქვეფა. მოამზადეთ ცხიმწასმული ნამცხვრის ფორმა.
.

ჩაასხით მომზადებული მასა, ზედაპირი გადაასწორეთ თანაბრად და დააფარეთ თავსახურავი ან საკვები ცელოფანი.
.

შედგით მაცივარში ერთი საათით.
მოამზადეთ შოკოლადის მინანქარი. შეურიეთ ინგრედიენტები ერთმანეთს და ადუღეთ 2-3 წუთი, გააგრილეთ და მოასხით თანაბად მაცივრიდან გამოღებულ ნამცხვარს. ისევ შევაბრუნოთ მაცივარში 5 საათით და ყველაფერი კარგად გაიყინება.
როგორც ხედავთ, ამ დესერტის გამზადება ელემენტარულია. გემო შეუდარებელია, ზუსტად იცით, რა კომპონენტებია ნამცხვარში – არ არის ქიმიური დანამატები! დიდი არჩევანია ბავშვთა მენიუში შესატანად. რატომ ვიყიდოთ მავნე ტკბილეული მაღაზიებში , თუ შეგვიძლია ასეთი სასწაულის სახლში მომზადება?