Headlines

სხვა მურაბა ახლოსაც ვერ მივა! – ნესვის მურაბა ზამთრისთვის

ინგრედიენტები

  • კონიაკი – 2 სკ
  • ნესვი, დაჭრილი და გასუფთავებული – 1 კგ
  • შაქარი – 1 კგ
  • წყალი – 1 ჭიქა

მომზადების წესი

ნესვს მოვაცალოთ კანი და დავჭრათ სასურველი ზომის ნაჭრებად. მოვასხათ კონიაკი, დავაყაროთ 600 გ შაქარი და დავდგათ ორი საათით მაცივარში. დარჩენილი შაქრისა და წყლისგან მოვხარშოთ სიროპი და დავასხათ ნესვს. დავტოვოთ ასე 8-9 საათი. შემდეგ წამოვადუღოთ, და ვხარშოთ სანამ მზად არ იქნება. ნესვი და სიროპი უნდა იყოს გამჭვირვალე, ქარვისფერი.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *