რეცეპტი: ნინო ბერიძე
ინგრედიენტები
- ზეთი – 1.00 ლ
- რეჰანი – 1.00 დიდი კონა
- ქინძი – 1.00 დიდი კონა
- ოხრახუში – 1.00 დიდი კონა
- ნიახური – 1.00 დიდი კონა
- ორეგანო – 2.00 სკ
- გატარებული ნიგოზი – 2.00 ჭიქა
- დაფქული ქინძი – 2.00 სკ
- უცხო სუნელი – 2.00 სკ
- ყვითელი ყვავილი – 2.00 სკ
- შაქარი – 100.00 გ
- ძმარი
- ხახვი – 2.00 კგ
- სტაფილო – 1.00 კგ
- წითელი ბულგარული წიწაკა – 1.00 კგ
- მწვანე პომიდორი – 10.00 კგ
მომზადების წესი
მთავარი რაც განსხვავებულ გემოს აძლევს: ხახვი დავჭრათ მრგვლად და მოვხრაკოთ ზეთში, დავამატოთ მრგვლად დაჭრილი სტაფილო, გრძლად დაჭრილი ბულგარული წიწაკა, ხრაკეთ 5 წუთი, შემდეგგამორთეთდა გააჩერეთ, სანამ პომიდორს დაამუშავებთ.
პამიდორი დაჭერით, დაასხით ადუღებული წყალი და გააჩერეთ ცოტა ხანი. გადმოიტანეთ თუშფალანგზე და დაწურეთ.
დაუმატეთ გამზადებული ხახვიანი მასა, სუნელები, ძმარი, შაქარი, მარილი და ნიგოზი.
ვინც ასპირინს უკეთებს, დაუმატეთ ამ პორციაზე 15 აბი ან გაუკეთეთ სტერლიზაცია. შეფუთეთ.
ასევე დაგაინტერესებთ:იცავს თუ არა კონსერვს ასპირინი ტოქსინებისგან? – აი, სიმართლე ასპირინის შესახებ!