Headlines

პამიდვრის მურაბა – მოლოდინს რომ გადააჭარბა, ისეთი გემრიელია

რეცეპტი: ნინო შონია

ინგრედიენტები

  • 1 ლიმონის ცედრა
  • დარიჩინის ჩხირი – 1.00 ც
  • წყალი – 900.00 მლ
  • შაქარი – 3.00 კგ
  • პომიდორი – 3.00 კგ (გრძელი, სამურაბე)

მომზადების წესი

პამიდორი ჩავალაგოთ ღრმა ჭურჭელში, დავასხათ მდუღარე წყალი ისე, რომ დაიფაროს.დავტოვოთ 5 წუთითდა შემდეგ გადავიტანოთ ყინულიან ცივ წყალში, გავაჩეროთ ისევ 5 წუთით. შემდეგ კანი გავაცალოთ.

მოვადუღოთ სიროფი: 3 კგ შაქარი 900 მლ წყალი,1 ცალი დარიჩინის ჩხირი და 1 ცალი ლიმონის ცედრა, ეს ყველაფერიროდესაც ადუღდება, ცხელშივე ჩავაწყოთ კანგაცლილი პამიდორი. რომ გაგრილდება, დავდგათ ისევ და დაბალზე ვხარშოთ 1 საათით. შემდეგ ისევ გავაგრილოთ და ხარშვა გავაგრილოთ. ასე გავიმეორეოთ მზაობამდე. შიგადაშიგ ფრთხილად ამოვურიოთ ხის კოვზით. ცხელივე ჩავასხათ ქილებში.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *