Headlines

წითელი ლობიო პომიდვრით (სამარხვო

ტრადიციული წესით მომზადებულ ლობიოს ძალიან უხდება პომიდორი. სცადეთ, არ ინანებთ.

ინგრედიენტები

  • მარილი და პილპილი
  • ხმელი ქონდარი
  • ქინძი
  • ზეთი
  • პომიდორი
  • ნიორი
  • დიდი ხახვი
  • მოხარშული ლობიო

მომზადების წესი

მომზადების წესი:

ხახვი დავჭრათ ნახევარ რგოლებად და მოვშუშოთ ტაფაზე, ზეთში. დავუმატოთ ნიორი და ლობიოს მარცვლები (წვენის გარეშე). 3-4 წუთი ვშუშოთ და ვურიოთ. შემდეგ დავუმატოთ კანგაცლილი და დაჭრილი პამიდორი. თუ სქელი კერძი არ გვინდა, მაშინ ცოტა ლობიოს ნახარში დავუმატოთ. დაბალ ცეცხლზე გავაჩეროთ 10-15 წუთი, რომ პამიდორი კარგად ჩაიშუშოს. შევაზავოთ მარილით, პილპილით, ქინძითა და ქონდრით.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *