შობასა და ახალ წელს ყველა ცდილობს ორიგინალური კერძების მომზადებას. ტრადიციულ კერძად ითვლება შემწვარი გოჭი. ეს მინანქარი განსაკუთრებით უხდება თონეში შებრაწულ გოჭს, თუმცა, აირღუმელში მომზადებულსაც უხდება.
ინგრედიენტები
- მარილი
- ზეითუნის ზეთი – 1.00 ს/კ
- ნიორი – 1.00 კბილი
- თაფლი – 2.00 ს/კ
- პილპილი
- ძმარი ბალზამიკო – 1.00 ს/კ
- გახეხილი ჯანჯაფილი – 1.00 ს/კ
- სოიოს სოუსი – 2.00 ს/კ
- შემწვარი გოჭი
მომზადების წესი
ყველა ინგრედიენტი მოვათავსოთ ტაფაზე და წამოვადუღოთ 5 წთ. შეგრილებული მინანქარი გადავუსვათ შემწვარ გოჭის ხორცს.