Headlines

რეცეპტი კონდიტერმა მომცა და სულ ასე ვამზადებ, სასწაული გამოდის” – ჩიზქეიქი კენკრით

ინგრედიენტები

  • კვერცხი – 6 ცალი
  • შაქარი – 150 გ
  • ფქვილი – 6 სკ

კრემი

  • მასკარპონე – 1 შეკვრა
  • ნაღები – 200 მლ
  • შაქარი – 1 ჭიქა
  • ჟელატინი – 1 შეკვრა

მომზადების წესი

კვერცხი და შაქარი გავთქვიფოთ გათეთრებამდე, ჩავაცრათ ფქვილი და გამოვაცხოთ 160 გრადუსზე 45 წთ. ნაღები და შაქარი გავთქვიფოთ, დავუმატოთ მასკარპონე და კარგად გავთქვიფოთ. ცალკე 1 ჭ. ცივ წყალში გავხსნათ ჟელატინი,დავაცადოთ ამოფუვდეს. დროის გასვლის შემდეგ დაბალ ცეცხლზე დავდგათ, უნდა გაცხელდეს, არ უნდა ადუღდეს. შეგრილებული ჟელატინი შევურიოთ კრემს და კარგად გავთქვიფოთ. ავაწყოთ ჩიზქეიქი:ბისკვიტი შუაზე გავჭერი,1 ფენა ჟოლო მოვაყარე,ზემოდან კრემი მოვათავსე.დაჭრილი მარწყვი,მოცვი და ჟოლო ზემოდანაც დავადე.მთელი ღამე გავაჩერე მაცივარში. დილით უგემრიელესი ჩიზქეიქი მივირთვით

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *