თამო მეფიშვილის ყველა რეცეპტი იხილეთ აქ
ინგრედიენტები
ბეზე
- ლიმონმჟავა
- შაქარი – 300.00 გ
- კვერცხი – 4.00 ც (მხოლოდ ცილა)
კრემი
- შავი შოკოლადი – 100.00 გ
- ნაღები – 100.00 გ
- კარაქი – 400.00 გ
- შესქელებული რძე
- მოხარშული შესქელებული რძე – 1.00 ქილა (530 გ)
ბისკვიტი
- მარილი
- გამაფხვიერებელი – 18.00 გ (1 შეკვრა)
- წყალი – 13.00 სკ
- ფქვილი – 200.00 გ
- კაკაო – 3.00 სკ
- ზეთი – 125.00 მლ
- შაქარი – 300.00 გ
- კვერცხი – 5.00 ც
მომზადების წესი
ავთქვიფოდ კვერცხი და შაქარი, დანარჩენი ინგრედიენტები შეათქვიფეთ ეტაპობრივად.
საცხობი ფორმა 30 სმ
ანალოგიურად ცხვებათეთრი ბისკვიტიც, უბრალოდ კაკაოს რაოდენობის ფქვილს დაუმატებთ.
კრემის მოსამზადებლად 1 ქილამოხარშული შესქელებული რძე, ასევე ნახევარი ქილა მოუხარშავი შესქელებული რძეგამოვიყენე დაკარაქი.ცალკენაღებს დავუმატეშავი შოკოლადი, გავადნე დაბალ ცეცხლზე.შოკოლადის მასა დავუმატემოხარშული შესქელებული რძის კრემს.კრემი არის ჰაეროვანი. შოკოლადის მასააუცილებლად უნდა იყოს ცივი.
შემდეგ ბეზემოვამზადე მოსართავად: კვერცხის ცილა და შაქარი ავთქვიფე, დავუმატე მწიკვი ლიმონმჟავა და ვანილი.შაქარი კარგად რომ გაიხსნა, ორთქლის აბაზანაზე გადავიტანე და ვთქვიფე 15 წთ განუწყვეტლივ.შემდეგ საცხობ ქაღალდზე მოვაყარე ფქვილი და გადავანაწილე ბეზე.გამოვაცხვე 100 გრადუსზე 2 საათის განმავლობაში.
ბისკვიტი გავჭერი შუაზე, წავუსვი კრემი, შემდეგ მოვრთე ბეზეთი, მოვასხი ზემოდან კარამელი.
კარამელის ფილა გამოვიყენე, გავადნე რძესთან ერთად. მოვაყარე დაჭრილი ნიგოზი.
უგემრიელესია!