Headlines

თაფლაკვერები ბებიის რეცეპტით – გაახარეთ ბავშვები გემრიელი ნუგბარით

ინგრედიენტები

  • შაქარი
  • კვერცხის ცილა
  • მინანქარი
  • სოდა 1 ჩკ
  • კვერცხის გული
  • თაფლი
  • შაქარი
  • კეფირი
  • ფქვილი

მომზადების წესი

მომზადების წესი:

გააცალკევეთ კვერცხის გული და ცილა. გულები და ერთი კვერცხის ცილა ათქვიფეთ შაქართან და თაფლთან ერთად. დაუმატეთ კეფირი და ზეთი – ოდნავ ათქვიფეთ.

დაუმატეთ ფქვილი და საოდა და მოზილეთ ცომი.

გააბრტელეთ ცომი დაახლოებით 1 სმ სისქეზე და ამოჭერით ფორმებით ან ჭიქათ.

მოათავსეთ ლითონის გამოსაცხობ ფირფიტაზე, რომელზეც წინასწარ პერგამენტს დააფენთ.

დააშორეთ თაფლაკვერები ერთმანეთს, რათა ზომაში მომატებისას არ შეეწებნენ. აცხვეთ 25 წუთი 180-190 გრადუსზე.

მინანქრისთვის: ათქვიფეთ ერთი კვერცხის ცილა 3 კოვზ შაქართან ერთად, სანამ შაქარი არ გადნება და მასა არ გამკვრივდება.

გამოიღეთ თაფლაკვერები ღუმელიდან, სწრაფად გადაუსვით მინანაქარი 2 ფენად და შეაბრუნეთ ღუმელში კიდევ 10 წუთით.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *