ინგრედიენტები
- ნიორი
- წითელი წიწაკა
- მწიკვი კვლიავი
- მარილი და პილპილი გემოვნებით
- ნიორი – 3.00 კბილი
- თეთრი ღვინო – 1.00 ჭიქა
- წითელი ოსპი – 500.00 გრ
- ტომატის პასტა – 1.00 სკ
- სტაფილო – 2.00 ცალი
- ხახვი – 1.00 ცალი
მომზადების წესი
ხახვი მოთუშეთ ზეთში, როდესაცგაოქროსფერდება დაუმატეთ სტაფილო. სტაფილო რომ დარბილდება, დაუმატეთ თომატ-პასტა და ცოტა წყალი. დააყოვნეთ 5 წუთი და დაუმატეთ ოსპი. დაასხით წყალი (სასურველი რაოდენობა),მოხარშეთ 20წუთის განმავლობაში. დაუმატეთ ღვინო, ნიორი და სანელებლები.დააყოვნეთ კიდევ 10წუთით. ბოლოს, დააბლენდერეთ.
თეფშზეგადატანილს დაუმატეთ ლიმონის წვენი.