ინგრედიენტები
- ბრინჯი – 500 გ
- წყალი – 1 ლ
- კარაქი – 150 გ
- შაქარი – 200 გ
- მარილი – 0.5 ჩკ
- ვანილი – 2 ც
- ფორთოხლის ცედრა
მომზადების წესი
ბრინჯი გავრეცხოთ, ცალკე ქვაბში ჩავასხათ წყალი, დავდგათ ცეცხლზე, დავუმატოთ 1 ც ფორთოხლის ცედრა, ასევე კარაქი, შაქარი და მარილი, კარგად გაიხსნება წყალში, შაქარი და კარაქი, დავუმატოთ ბრინჯი და ქვაბს თავსახური დავაფაროთ. ვშუშოთ ნელ ცეცხლზე, სანამ წყალს არ დაიშრობს, დაახლოებით 35-40 წთ საკმარისი იქნება, ბოლოს ვამატებთ ქიშმიშს და ჩირეულს (წინასწარ ვალბობთ ცხელ წყალში 15 წთ, გავამშრალებთ და ვუმატებთ).
ძალიან გემრიელია!