Headlines

ტკბილი ბავშვობის გემო – უგემრიელესი და უნაზესი ჩიტის რძე მკითხველის რეცეპტით

ინგრედიენტები

ინგრედიენტები მინანქრისთვის

  • კარაქი – 30.00 გრ
  • წყალი ან რძე – 4.00 სკ
  • შაქარი – 4.00 სკ
  • კაკაო – 4.00 სკ

ინგრედიენტები ბეზესთვის

  • მწიკვი ლიმონმჟავა
  • მწიკვი მარილი
  • შაქარი – 300.00 გრ
  • კვერცხის ცილა – 6.00 ცალი

ინგრედიენტები

  • მწიკვი მარილი
  • ვანილი
  • გამაფხვიერებელი – 1.00 შეკვრა
  • ფქვილი – 2.00 ჭიქა
  • კაკაო – 3.00 სკ
  • რძე – 250.00 მლ
  • ზეთი – 100.00 მლ
  • შაქარი – 100.00 გრ
  • კვერცხის გული – 6.00 ცალი

მომზადების წესი

კვერცხის გული, შაქარი, მწიკვი მარილი, ვანილი გავთქვიფე გათეთრებამდე ესე 7 წთ. დავასხი ნელ-ნელა ზეთი, რძე, მშრალი ინგრედიენტები ავურიე ერთმანეთში და დავაცერი ამ მასას. ავთქვიფე 3-4 წთ-ით. ჩავასხი ფორმაში და გამოვაცხვე წინასწარ გახურებულ ღუმელში ზედა-ქვედა წვაზე 180 გრადუსზე. მზაობა შეამოწმეთ ხის ჩხირით.

მოხარშული ბეზე:

ცილა ჩავასხი ცეცხლგამძლე თასში + მარილი, შაქარი და დავდგი ორთქლზე (თასი არ უნდა ეხებოდეს წყალს), ვთქვიფოთ 7-10 წთ-ით, სანამ შაქარი არ გალღვება და მივიღებთ მყარ ბეზეს + ლიმონმჟავა. შემდეგ გადმოვდგათ და ვთქვიფოთ ისევ, დაახლოებით, 7-10 წთ ბეზეს შეციებამდე, უნდა იყოს მყარი.

მოხარშული ბეზე გავანაწილე გაციებულ ბისკვიტზე, ღუმელში შედებას აღარ საჭიროებს და მოვასხი მინანქარი.

მინანქარი:

კაკაო, შაქარი და წყალი (არ რძე) დავდგათ გაზზე, ვურიოთ. შაქარი რომ გალღვება და წამოდუღდება, გადმოვდგათ და +30 გ. კარაქი

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *