Headlines

მედოკის“ ფირფიტების საუკეთესო რეცეპტი – მკითხველისაგან

ინგრედიენტები

  • მოხარშული შესქელებული რძე – 2.00 ქილა
  • ფქვილი – 900.00 გრ
  • კვერცხი – 4.00 ცალი
  • სოდა – 2.00 ჩკ
  • კარაქი – 200.00 გრ
  • თაფლი – 4.00 სკ
  • შაქარი – 200.00 გრ

მომზადების წესი

200გრ შაქარი და 4ს/კ ნატურალური თაფლი და 200 გრ.კარაქი, ან მარგარინი მოვათავსოთ ქვაბში და დავდგათ გაზქურაზე, შაქარი კარგად რომ გადნება, დავუმატოთ 2ჩ/კ სოდა და გავაჩეროთ დაახლოებით 3-4წთ. გათეთრდება და გასქელდება. შემდეგ გადმოვდგათ და შევურიოთ სათითაოდ 4ც. კვერცხი და ნელნელა შევურიოთ 800გრ. ფქვილი.

მოვზილოთ ცომი და გავაჩროთ მაცივარში, 20-25წთ-ის განმავლობაში. გამოვიღოთ, დავამუშაოთ ცომი, დაახლოებით 100გრ. ფქვილით, ფქვილი ზედმეტი არ უნდა მოგვივიდეს, რომ ცომი არ გამაგრდეს. მივცეთ მოგრძო ფორმა და გავყოთ 6 ნაწილად. გავაბრტყელოთ, მოვათავსოთ ფქვილმოყრილ ფორმაზე და გამოვაცხოთ, აუცილებლად წინასწარ გახურებულ ღუმელში, 200°-ზე, 3-4წუთის განმავლობაში, ორივე წვა. ცხვება ძალიან მალე.

კრემი მოამზადეთ შედედებული რძით. ამოვიყვანოთ კარგად, გათეთრებამდე კარაქი და ნელ-ნელა შევათქვიფოთ, 2 ქილა მოხარშული შესქელებული რძითა და ვანილით.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *